Nieuwe A11-snelweg verstevigt concurrentiepositie van de haven én verhoogt de leefbaarheid van de regio

  • A11
  • A11
  • A11
  • A11

Zaterdag 26 augustus werd de A11 officieel ingehuldigd. Eén van de grootste wegeninfrastructuurwerken in Vlaanderen is afgerond. West-Vlaanderen heeft er een nieuwe 12 kilometer lange autosnelweg bij die zal zorgen voor een vlotte verbinding van twee belangrijke verkeersaders: de N31 in Brugge en de N49 in Knokke-Heist.

Port of Zeebrugge, de zeehaven van Brugge, is verheugd met deze belangrijke infrastructurele realisatie. Het vrachtverkeer uit de haven kan nu het hele binnenland nog vlotter bereiken. Dit is cruciaal voor de ontwikkeling van de haven. Bijna 70 % van het haventransport gaat over de weg en hier is elke tijdswinst belangrijk.

De ontwikkeling van de A11 zal zonder twijfel de concurrentiepositie van de haven verbeteren. Klanten reageren op elk verschil in snelheid, en dus op een kostprijsverschil. In de competitie met Duinkerke, Calais en Rotterdam betekent sneller transport dus een concurrentievoordeel. De haven hoopt hiermee ook nieuwe investeringen aan te trekken.

De nieuwe snelweg zal evenzeer ook een grote impact hebben op de leefbaarheid in de ruime omgeving. De ontwikkeling van deze missing link zal het zwaar verkeer scheiden van het lokaal verkeer en dit vrachtverkeer wegtrekken uit de omliggende woonkernen. Ook dit is belangrijk.

Deel
Schrijf in op onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte