Volg ons ook via ...

Find Port of Zeebrugge on TwitterFind Port of Zeebrugge on LinkedInFind Port of Zeebrugge on YouTubeFind Port of Zeebrugge on Google

System overload --- please reboot

In het aangename gezelschap van het Zeebrugse zonnetje deed ik gisteren de hele dag aan autodidactiek. Als didactisch materiaal gebruikte ik the world wide web, je weet wel, die piepkleine informatiebron waar je snel doorheen bent. Ahum.

Ik begon de site van ons havenbedrijf nogmaals door te nemen en lette voornamelijk op de haventerminologie: Automotive hub, Modal split, Twenty Feet Equivalent Unit, Non vessel operating common carrier,… Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Deze termen zijn wel gemakkelijk om te zetten in mensentaal, maar hun grote aantal vormt toch een uitdaging voor de grijze massa.

Daarna las ik over verenigingen, netwerken en projecten rond de haven. Association Port of Zeebrugge Interests, Flanders Port Area, Strategisch Infrastructuurproject en Leefbare Haven Zeebrugge zijn slechts enkele voorbeelden. Het is ongelooflijk te ontdekken hoeveel mensen betrokken zijn bij deze haven en streven naar het behoud en de versterking ervan.

Ontelbare webpagina’s en hyperlinks later was mijn bureautje bedolven geraakt onder papieren met nota’s die ik vanaf nu als parate kennis moet beschouwen. Ik gebruik hier een modaal werkwoord want eerlijk waar, de weg is nog lang. Gelukkig word ik hier goed bijgestaan en krijg ik meermaals bevestigd dat ik niet alles meteen kan weten. Gisteren was dat alleszins onmogelijk, want tegen de avond bleven er slechts weinig actieve hersencellen over om nog meer informatie te verwerken. En hoe graag ik eigenlijk alles nu al zou willen weten, to be honest, where’s the fun in that?

En zodus gaan we vandaag die grijze massa nog wat stimuleren.
 

Joke

Port of zeebrugge: Vandammehuis | Isabellalaan 1 | B-8380 Zeebrugge | Belgium
Tel.: +32 (0)50 54 32 11 | fax: +32 (0)50 54 32 24 | E-mail: mbz@portofzeebrugge.be

Incidenten / Calamiteiten
Achterhaven en Brugge: 050 / 54.32.31 of VHF 68 | Voorhaven: 050 / 54.68.67 of VHF 71

Opmerkingen of suggesties over de haven van Brugge-Zeebrugge mogen gericht worden aan : ikmeld@zeebrugge.be