Volg ons ook via ...

Find Port of Zeebrugge on TwitterFind Port of Zeebrugge on LinkedInFind Port of Zeebrugge on YouTubeFind Port of Zeebrugge on Google

Zeebrugge verkrijgt als eerste haven halalcertificaat in Noordwest-Europa

De haven van Zeebrugge is de eerste haven in onze regio met een halalcertificaat. In samenwerking met Zeebrugge Food Logistics nv werd daarvoor een halalprocedure voor voedingsmiddelen opgestart. Het certificaat werd toegekend door de Halal Food Council of Europe, een organisatie die controleert welk voedsel als halal mag worden bestempeld.

Consumptiegoederen die ‘halal’ zijn beantwoorden aan bepaalde eisen inzake herkomst, transport, behandeling en verpakking. Dit geldt bijgevolg ook voor de manier waarop een product de consument bereikt. ‘Halal’ betekent in de moslimwereld hetzelfde als ‘rein’. Zeebrugge Food Logistics, een logistieke dienstverlener voor diepvriesopslag in de haven van Zeebrugge, kan vanaf nu verzekeren dat een container met halalproducten in de gehele logistieke keten halal behandeld wordt. Het volgt daarvoor een specifieke halalprocedure. De haven van Zeebrugge wil in de halalketen samenwerken met bedrijven in het nabije hinterland.
De haven van Zeebrugge is uitgegroeid tot een sterke en veelzijdige internationale haven.
Voorzitter – gedelegeerd bestuurder Joachim Coens verklaart de inspanningen om voedsel halal te kunnen behandelen: “Dankzij investeringen in de voedsellogistiek heeft Zeebrugge zich ontwikkeld tot een Food Port. Op het vlak van voedselbehandeling garanderen wij een hoge kwaliteitsnorm. Het inspelen op de vraag naar halalproducten biedt kansen voor zowel import als export. Het halalcertificaat is voor Zeebrugge een mogelijkheid om nieuwe markten aan te spreken.”

Port of zeebrugge: Vandammehuis | Isabellalaan 1 | B-8380 Zeebrugge | Belgium
Tel.: +32 (0)50 54 32 11 | fax: +32 (0)50 54 32 24 | E-mail: mbz@portofzeebrugge.be

Incidenten / Calamiteiten
Achterhaven en Brugge: 050 / 54.32.31 of VHF 68 | Voorhaven: 050 / 54.68.67 of VHF 71

Opmerkingen of suggesties over de haven van Brugge-Zeebrugge mogen gericht worden aan : ikmeld@zeebrugge.be